A Travellerspoint blog

Egy király hely Faroban

Faro állítólag máskülönben turistákkal ellepett óvárosában sikerült a Katedrális kertjében megismerkednem a további kábé maximum 10 turistából mindjárt öttel, Ez engem mindenképpen arra emlékeztetett, amikor Natival, @cippoval és Hangyássy Arankával karöltve csoportot formáltunk a budapesti Capa-kiállításon a kedvezményes csoportjegy érdekében. Itt is pontosan ez volt a helyzet, csak nem sikerült, mert nem tudtunk összeszedni városszerte hirtelen 10 turistát. De később együtt ebédeltünk, mint egy boldog angol-német-magyar család, halat.
Deviszont, desőt, 10 méterrel odébb sétálva felfedeztem Faro legkirályabb helyét a csapszék és a tetőteraszom után, az asztalos- gitár- és csempemestert. Mivel nyitva volt az ajtaja, ezért én ugye reflexből bemásztam.

Így néz ki a hely nemtélen, a google streetview-ja szerint:
farocarpent.jpg

Ott volt egy ember, aki éppen csempés-asztalosmunkát végzett, egy ilyen képkeretszerűt állított össze. Én mondtam, hogy Ola, és bementem. Pár perc múlva, minthogy nem távoztam, szólt, hogy ha már úgyis ott vagyok, adogassam már a (17. századi) csempét. Így aztán adogattam a csempét, eldolgozgattunk egy jó egy órát, adogattam szerszámokat is, de sajnos a Portugál Kapd előnek nincs ilyen fejezete, fogok is írni a szerkesztőnek az ügyben. Ettől függetlenül igen összebarátkoztunk, minden nap bementem köszönni.

F_nyk_p_1679.jpg

Itt mentem be:

F_nyk_p_1682.jpg
F_nyk_p_1683.jpgF_nyk_p_1684.jpg

Könyvek és gitár:

F_nyk_p_1685.jpg

Ez pedig a kedvenc képem:

large_F_nyk_p_1686.jpg

Posted by illaberec 10:41

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint