A Travellerspoint blog

Kalandozás az eldugott konyhakertek világában

Délutáni kalandos eltévedésem (már könyvekkel a hátamon) a pávák keresése közben következett be. Itthon azt ígérte az útikönyv, hogy a Palácio de Cristal kertjében lesznek majd a színpompás pávák, és várakozásomat csak tovább növelte, hogy már első este kifigyeltem a metróban egy plakáton, hogy a 20. Könyvfesztivál is ott van. Kicsit már fáradt voltam, így a térkép szerinti legrövidebb utat választottam, amiről sajnos az derült ki, hogy először mélyen lemegy (annyira, hogy az ember azt hinné, onnan már nem érdemes visszafordulni), majd egészen eszetlen lépcsős sikátorokban és földutakon vissza felmegy. Kicsit tovább bonyolította a helyzetet, hogy egy ízben követtem egy aranyos cicát, ami rossz irányba ment.
És így történt, hogy végül ismét a putrik között, illetve kedves illegális konyhakertekben találtam magam, máskülönben pazar kilátással az Arrábida hídra.

F_nyk_p_1639.jpgF_nyk_p_1643.jpgF_nyk_p_1640.jpgF_nyk_p_1641.jpgF_nyk_p_1644.jpg

Pávák nem voltak, de végül megtaláltam a kupolás dolgot, amiről kiderült, hogy eredeti kiindulási pontommal megegyező magasságban van, mintegy 7 pernyi járóföldre attól, és 3 busz áll meg a kapujában, amire egyébiránt napijegyem volt.

Itt jegyezném meg, hogy terven felül megtaláltam még a portoi Romantikus Múzeumot is a magasban, amelynek kertjében megpihentem egy romantikus stílusú padon, tőlem 2 méterre diszkréten dolgozó szarszippantós autóval.

Azért van humora az életnek.

De a Könyvfesztivál is meglett.F_nyk_p_1646.jpg

Posted by illaberec 07:37

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint